Skip to main content
sagarsugar fest 01
sugar01

Sarrera eta egitaraua

Sarrera erosterakoan edalontzia emango zaizue ekitaldiko sagardoak edan ahal izateko. Irteeran, kopa itzultzerakoan, euro bat itzuliko zaizu.

Edari eta janarien tiketak erosi egin beharko dira, ekitaldian bertan ordainduko dira.

 

Orokorra: 12:00etan irekitzea, 21:00etan itxiera

18 sagardo eta janari postu: egun osoan zehar euskal ekoizleen zein nazioarteko sagardoak dastatu ahal izango dira, sagardo naturala eta proposamen desberdinak baita aukera gastronomiko ezberdinak ere, gaziak zein gozoak  (hemen jakin dezakezue zein ekoizle parte hartzen duten).

DASTATZE GIDATUAK

12:15 eta 17:00 – Euskal Sagardoak antolatuta Euskal Sagardo dastaketa

Zatoz sagardoa edatera eta horren berri izango duzu Mikel Garaizabal sommelierren eta Unai Agirre D.O.ko koordinatzailearen eskutik. Sagardoen ezaugarriak azalduko dira, Euskal Sagardoaren ezaugarriak eta baldintzak eta batez ere, sektorea egiten ari den lana eta dibertsifikazioa azalduko dira, bai produktuan, bai kontsumitzeko moduan eta baita enbaseetan ere. Kontsumitzaileak sagardoaren inguruan eta gaur egungo egoeraren inguruan oinarrizko ezagutza bat izatea da helburua, sagardoak dastatuz eta ondo pasaz.

Nazioarteko sagardo dastaketa

16 plaza mugatuak eta prezioa 15€-koa, idatzi iezaguzu erreserbak@zelaia.eus helbidera lekua erreserbatzeko.

Sagardoa Euskal Herritik haratago munduko beste hainbat tokitan presente dagoen edaria da. Dastaketa honetan, sagardo estilo desberdinak aurkeztu eta dastatuko dira, ekoizpen metodo, lehengai eta formatu desberdinak ulertzeko. Guillermo Castaños enologoak eta Blai&Blai txakolindegiko partaideak emango du.

sugar02
Captura de pantalla 2024 04 23 a las 8.03.05

TAILERRAK ETA MUSIKA

13:00 – “Badator, Yagi Miso!” Blanca del Novalekin

20 plaza baino ez daude, idatzi iezaguzu erreserbak@zelaia.eus helbidera lekua erreserbatzeko. (Hizkuntza gazteleraz)

Asko dira inguratzen gaituzten hartzidurak. Hartzidurak sagardoa bezalako edarietan bere lana egiten duen bezala, misoa bezalako elikagaietan ere egiten du bere lana. Tailer honetan, Blanca del Novalek mundu zoragarri honen berri emango digu eta Yagi Miso aurkeztuko digu, bera partaide den proiektu berria, non artisau-misoa egiten duten beren baserrian ekologikoki hazitako barietate tradizionalekin eta basa-produktuekin. Misoa zer den, nola egiten den ikasiko dugu eta hainbat barietate eta “uztak” dastatuko ditugu.

Goizean- Serigrafia Abaunza & Co-rekin.

Abaunza & Co. Bilboko Santutxu auzoan dagoen serigrafia tailerra da. Duela sei urte sortu zen serigrafiari eskainitako espazio artistiko bat sortzeko beharratik. Ekitaldian zehar euren gunea bisitatu dezakezu nola funtzionatzen duten ikusteko eta oinarriak ikasteko zure ekitaldiaren kartela edo poltsa bat serigrafiatuz.

Musika

12:00 a 14:30 – ElCondeOrlok (DJ)

15:00 a 17:00 – DJ Lagant

17:00 a 19:00 -ERROMERIA. Gorka Valdes, Jaume Parra, Elaia Diaz eta Hekthor Folk 

19:00 a 21:00 – Monzi Sez y Gonz.ne (DJs)

NOLA IRITSI

Ekitaldia Hernaniko gure sagardotegiko instalazioetan izango da (ikus beheko mapa).

Kotxez etortzen bazara, kontuan izan Oialume Biltokian aparkalekua izango duzula.

Autobusez bazatoz, BU12 eta BU13 lineak har ditzakezu Martindegiko geltokiraino, sagardotegitik 250 m-ra.